onsdag 6 juli 2011

Marmorerad chokladkaka

Jag blev sugen på att variera receptet på min chokladkaka, som jag har bakat ganska många gånger vid det här laget. En ask färskost och lite kanel fick smaksätta kakan. Resultatet blev en saftig och krämig kaka som fortfarande var väldigt god efter några dagar i kylskåpet.


Marmorerad chokladkaka (8-10 bitar)
225 g smör
1 dl sukrin
8-10 droppar steviaextrakt
1 1/2 dl kakao
3 tsk vaniljpulver (finns i välsorterade matbutiker)
3 ägg
2 msk kokosmjöl
200 g färskost
2-3 msk kanel

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull
3. Dra bort kastrullen från värmen och rör ner sukrin, stevia, vaniljpulver och kakao.
4. Knäck i ägget och rör ordentligt.
5. Rör till sist ner kokosmjölet.
6. Rör färskosten mjuk tillsammans med kanel.
7. Häll hälften av chokladsmeten i en smord springform. Häll över färskostsmeten och avsluta med att hälla resten av chokladsmeten ovanpå.
8. Stoppa ner en gaffel i kaksmeten och rör försiktigt fram och tillbaka några gånger så att smeten marmoreras.
9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter
10. Låt kakan stelna och svalna en stund och servera sedan med vispad grädde och hallon!

1 kommentar:

  1. Hej. Vilken god kaka du bakat, ser verkligen läcker ut. Kul också att du gillade mitt knäckebröd och tack för länken :)
    Lycka till med din fina blogg.
    Glada hälsningar Birgitta

    SvaraRadera