torsdag 14 februari 2013

Magic bullet chocklad

Det verkar vara väldigt inne med magic bullet kaffe. Men det passar inte för ammande och ibland kan jag känna av kaffe-ruset lite för mycket. Så jag gjorde magic bullet choklad istället. Inget kaffe utan bara kakao i kokhet vatten istället. Varm choklad! Mums. Även provat med kardemumma på toppen, samt chili i och båda var riktigt gott.

Innehåll:
40 gram smör
1-2 msk kokosfett
1,5 dl kokhett vatten
1-2 msk kakao
(om jag vill lyxa till det rejält så 2 msk kakao-fett)


torsdag 7 februari 2013

Jordnötschokladkaka med chokladnibs

Jag älskar "sötsaker" och här har jag nästan överträffat mig själv ;) jordnötssmöret har en tendens att bli väldigt kladdigt och lite "torrt", medans kakaosmöret är väldigt fast och smälter först delikat i munnen. Tillsammans fick man en godbit som inte kändes så torr i munnen och smälte lite långsammare. Kakaonibsen till gjorde att det blev lite crunchy-känsla. Mumsigt!

1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl kakaosmör
1-2 msk kakao (gärna raw så den är riktigt näringsrik!)
1 msk kakaonibs

1. Värm försiktigt jordnötssmör och kakaosmör i vattenbad. Håll det helst under 42 grader för att behålla så mycket av alla fina näringsämnen som möjligt.
2. Blanda i kakao, så mycket man själv vill ha, jag tar gärna mer än för lite då jag är väldigt förtjust i ordentlig kakao-smak och blanda sist i kakaonibs.
3. Blanda i sötning om ni vill ha, jag tycker inte det behövs eftersom det finns jordnötssmör i.
4. Häll upp i valfri form och ställ in i kylen och låt stå i minst 2 h för bästa resultat.

Detta blir en fastare jordnöts-choklad-kaka. Riktigt god. Även min treåring, vars hand syns på bilden, som är väldigt kräsen tyckte detta var smaskigt.