Jag älskar "sötsaker" och här har jag nästan överträffat mig själv ;) jordnötssmöret har en tendens att bli väldigt kladdigt och lite "torrt", medans kakaosmöret är väldigt fast och smälter först delikat i munnen. Tillsammans fick man en godbit som inte kändes så torr i munnen och smälte lite långsammare. Kakaonibsen till gjorde att det blev lite crunchy-känsla. Mumsigt!
1/2 dl
jordnötssmör
1/2 dl
kakaosmör
1-2 msk kakao (gärna raw så den är riktigt näringsrik!)
1 msk
kakaonibs
1. Värm försiktigt jordnötssmör och kakaosmör i vattenbad. Håll det helst under 42 grader för att behålla så mycket av alla fina näringsämnen som möjligt.
2. Blanda i kakao, så mycket man själv vill ha, jag tar gärna mer än för lite då jag är väldigt förtjust i ordentlig kakao-smak och blanda sist i kakaonibs.
3. Blanda i sötning om ni vill ha, jag tycker inte det behövs eftersom det finns jordnötssmör i.
4. Häll upp i valfri form och ställ in i kylen och låt stå i minst 2 h för bästa resultat.
Detta blir en fastare jordnöts-choklad-kaka. Riktigt god. Även min treåring, vars hand syns på bilden, som är väldigt kräsen tyckte detta var smaskigt.